7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılar devam ederken, İsrail basınında dikkat çekici bir analiz yayımlandı. Bu analize göre, İran'ın Rusya'nın desteğiyle kısa bir süre içinde İsrail'e büyük bir saldırı düzenleyeceği öne sürüldü. İsrail'de faaliyet gösteren Hayom gazetesi, İran ve Rusya arasındaki ittifakın daha da güçleneceğini ve bu ittifakın İsrail'i ciddi şekilde tehdit ettiğini duyurdu.

“SİBER SALDIRILARI İRAN GERÇEKLEŞTİRDİ”

Hayom gazetesine göre, son dönemde İsrail'deki devlet kurumlarına yönelik siber saldırılar, İran tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu saldırılarda Rusya'nın desteği alındı. Gazete, Tahran yönetiminin Rusya'dan aldığı yardım ile bu saldırıları gerçekleştirdiğini iddia etti. Bu ittifakın güçlenmesiyle birlikte, siber saldırıların da artabileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

“RUSYA ORTA DOĞU’DA DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR”

Gazetenin analizinde, Rusya'nın Orta Doğu'da daha fazla söz sahibi olmak istediği ve bu amacını İran ile kurduğu ittifak sayesinde gerçekleştirmeye çalıştığı öne sürüldü. İran'ın Rusya'dan uçak, helikopter, radar sistemleri ve diğer silahları almasının İsrail'i rahatsız ettiği belirtildi. İsrailli yetkililere göre, bu durum bölgede gerilimi daha da artırıyor.

İRAN'IN BÜYÜK SALDIRI PLANI

İsrailli bir yetkili, İran'ın Rusya ile yakın iş birliği içinde büyük bir saldırı planladığını belirtti. Yetkili, "İran büyük bir saldırı için hazırlık yapıyor. Tahran yönetimi Ruslarla yakın bir iş birliği içinde. Konvansiyonel silahları ve insansız hava araçlarını satın alıyorlar ama aynı zamanda muhtemelen Rusya'nın gelişmiş siber savaş yeteneklerinden de pay alıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ NASIL ALEVLENDİ?

İran ve İsrail arasındaki gerilim, özellikle son dönemde artmış durumda. 1 Nisan'da İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş ve saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 7 kişi ölmüştü. İran, bu saldırının kendi topraklarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek misillemede bulunacağını duyurmuştu. İsrail de İran'ın bu misillemelerine karşılık vereceğini bildirmişti.

CHP lideri Özel: "Biz planlı kalkınmanın önemini biliyoruz" CHP lideri Özel: "Biz planlı kalkınmanın önemini biliyoruz"

13 Nisan'da İran, İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı hedeflerin vurulduğunu açıklarken, İsrail saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ve güneydeki bir askeri üsse bir füzenin isabet ettiğini duyurmuştu. Bu gelişmelerle birlikte iki ülke arasındaki gerilim daha da tırmandı.

Muhabir: Haber Bülteni