Yerel medya kaynakları, toplantının sonucuna dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadığını belirtirken, olası saldırı planlarının detayları ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Cinayeti: 4 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi Diyarbakır'da 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Cinayeti: 4 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Kabine Toplantısının Ardından Belirsizlik Sürüyor

Dün gerçekleşen İsrail Güvenlik Kabinesi toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantının ardından resmi bir açıklama yapılmazken, İsrail medyasında bazı dikkat çekici iddialar yer aldı. Haber sitesi Ynet'in iddiasına göre, kabine üyeleri, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'a İran'a yönelik bir misilleme operasyonu için yetki vermeyi uygun görmedi.

Olası Misilleme Planları Gizli Tutuluyor

Toplantının gündemindeki olası misilleme planlarının, kabine üyeleri tarafından mümkün olduğunca gizli tutulmak istenildiği öne sürüldü. İddialara göre, saldırı planlarının onaylanmasının son ana kadar ertelenmesi gündemdeydi. 

Hükümetin Mevcut Politikaları Eleştiriliyor

Kabine toplantısında bazı bakanların, Netanyahu'nun Caesarea'daki evine hafta sonu düzenlenen insansız hava aracı saldırısına yönelik daha sert bir tepki verilmediği için hayal kırıklığı yaşadıkları iddia edildi. Bu saldırıya karşı daha güçlü bir yanıt verilmesi gerektiğini savunan kabine üyelerinin, hükümetin mevcut politikalarını eleştirdiği de bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı