Saldırının, Beyrut'un güney banliyölerinde bulunan el telsizlerine yapıldığı bildirildi. Önceki gün gerçekleştirilen ilk siber saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 3000’e yakın kişi yaralanmıştı.

İkinci Saldırı Başladı 

Ankara’da sıcaklık artacak, 3 gün yağış yok! Ankara’da sıcaklık artacak, 3 gün yağış yok!

İkinci saldırıda, Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarının hedef alındığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. İlgili kaynaklar, el telsizlerinin patladığını ve bu cihazların Hizbullah tarafından beş ay önce alındığını aktardı. Ancak, patlayan cihazların çağrı cihazı mı yoksa el telsizi mi olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

ABD'nin Açıklamaları


ABD Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığını ve saldırının sorumlusuna dair bir değerlendirme yapmayacaklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "ABD'nin bu işle bir ilgisinin olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca, bu olayla ilgili önceden bilgi sahibi de değildik." dedi. Miller, saldırının sorumlusunun İsrail olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçınarak, ABD'nin bölgedeki tansiyonu düşürme çabalarına zarar verip vermediği sorusuna da yanıt vermedi.


İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik düzenlediği siber saldırılar, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası toplumda da endişe yaratıyor. Saldırıların devam etmesi, hem yerel hem de uluslararası düzeyde tepkilere neden olabilir. 

Muhabir: Haber Bülteni