Gündem

İsrail, Lübnan’ın Güneyine Yeni Saldırılar Düzenleyecek: Sivillere Tahliye Uyarısı Verildi

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki 24 beldeye saldırı gerçekleştireceğini duyurdu ve bölgedeki sivilleri Avali Nehri'nin kuzeyine tahliye olmaları konusunda uyardı.

Abone Ol

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik yeni bir askeri operasyon başlatacağını duyurdu. İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güneydeki 24 beldeye saldırı düzenleneceğini belirterek, bölgede yaşayan sivillere güvenlikleri için Avali Nehri'nin kuzeyine geçmeleri yönünde çağrıda bulundu. Adraee, "Hayatınızı kurtarmak için evlerinizi derhal terk edin, güvenli bir bölgeye geçin" ifadelerini kullandı.

Saldırıların hedef alınacak beldeler arasında El-Beyada, Er-Raşidiye, Ayn el-Baal, Deyr Kifa ve Burc eş-Şimali gibi yerleşim yerlerinin olduğu açıklandı. İsrail’in, bu operasyonu Hizbullah’a ait askeri hedeflere yönelik düzenleyeceği belirtilirken, sivillerin evlerine geri dönüşlerine ilişkin ise “Güvenli zamanı size bildireceğiz” denildi.

İsrail ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmaların ardından, 3 Eylül tarihinde İsrail ordusu Lübnan’ın güney kentleriyle birlikte Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan yetkilileri, Hizbullah'ın iletişim hatlarının patlatılmasının ardından, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 1328 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail’in ağır bombardımanı sonucunda, Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzeye yönelik yoğun bir göç dalgası sürüyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın 27 Eylül'deki hava saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından Hizbullah, İsrail’e karşı roket ve füze saldırılarıyla misilleme yapmaya devam ediyor. Ancak İsrail, bu saldırılarda büyük hasar bildirmedi.