İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'ta gazetecilerin bulunduğu bir bölgeyi hedef aldı. Han Yunus’taki Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca yönelik düzenlenen saldırıda, TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı. Ez-Zeanin’in yanı sıra, asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubu da saldırıda yaralandı.

İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıya ve TRT mensuplarının yaralanmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Bakanlık, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır" ifadelerini kullanarak saldırıyı kınadı. Bakanlık, İsrail’in medya çalışanlarını hedef alarak, Gazze’de yaşananları dünya kamuoyundan gizlemeye çalıştığını belirtti.

Bakanlık, X sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıya ilişkin paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail'in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesine yer verildi.

Muhabir: Haber Bülteni