Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e yönelik gerilimi artıran yeni bir hamle yaptı. Örgüt, İsrail'in stratejik noktalarına ait görüntüleri bir insansız hava aracı (İHA) ile kaydettiğini ve bu görüntüleri paylaştığını duyurdu. İHA ile elde edilen görüntülerde, İsrail'in istihbarat ve komuta üsleri ile yeni kurulan askeri üsler ve karakollar yer aldı. Hizbullah, yakın zamanda yeni görüntülerin de paylaşılacağının sinyalini verdi.

14 metreden düşen çatı ustası feci şekilde can verdi! 14 metreden düşen çatı ustası feci şekilde can verdi!

Bu olay, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik istihbarat toplama faaliyetlerinin devam ettiğini gösteriyor. Örgüt, haftalar önce de İsrail'in kuzeyindeki stratejik noktaları içeren 9 dakika 31 saniyelik bir video yayınlamıştı. Bu videoda, Kiryat Yam ve Krayot şehirlerinden geçen İHA'nın, Hayfa'ya kadar sızdığı ve oradaki İsrailli silah üreticisi Rafael'e ait fabrikalar, Demir Kubbe bataryaları, füze depolama alanları ve radar sahaları gibi kritik noktaları görüntülediği belirtilmişti. Ayrıca, Hayfa limanındaki askeri botlar, gemiler ve petrol depoları da videoda yer almıştı.

İsrail Hava Kuvvetleri, İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından tespit edildiğini, ancak İHA'nın saldırı kabiliyeti olmadığı ve bölge sakinlerini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle engellenmediğini iddia etti.

Kaynak: İHA