İsrail, Katar merkezli Al Jazeera'ya "ulusal güvenliği tehdit ettiği" gerekçesiyle uyguladığı faaliyet yasağını 45 gün daha uzattı. İlk olarak 5 Mayıs'ta başlatılan ve bugün sona eren yasak, İsrail İletişim Bakanlığı tarafından alınan kararla devam ettirildi. İsrail Yüksek Mahkemesi, Katar destekli yayın kuruluşuna karşı alınan bu tedbiri "emsal teşkil edici" olarak nitelendirdi.

"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Al Jazeera, özellikle İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği operasyonları canlı yayınlarla dünyaya aktarmasıyla biliniyor. Yayın kuruluşu, yasağın uzatılmasına itiraz edeceğini açıkladı. İsrail İletişim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Al Jazeera'nın kablo ve uydu şirketleri üzerinden yaptığı yayınlara ve web sitelerine erişimin engellenmeye devam edileceği belirtildi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, "Devletin güvenliğine verilen zararın ciddiyeti ışığında, kapatma kararlarının gelecekte de uzatılacağına inanıyorum" dedi. İsrail'in bu kararı, Al Jazeera'nın bölgedeki olayları dünyaya duyurma çabalarını zorlaştırıyor.

Bu durum, basın özgürlüğü ve medya organlarının bağımsızlığı konularında uluslararası alanda çeşitli tepkilere yol açmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA