İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te düzenlediği baskınlarda aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 36 Filistinliyi daha gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin son 24 saatte Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gözaltı operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında bir kadın gazeteci, dört öğrenci ve eski tutukluların da bulunduğu belirtiliyor.

Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı

Son dört gündür İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılar sonucunda toplam 110 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi. Bu dönemde en az 26 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı ve bazı yaralıların durumu kritik olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltı, baskın ve saldırılarda büyük bir artış yaşandı. Gözaltına alınan Filistinli sayısının 10,400'ü aştığı, İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırılarında 672 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Muhabir: Haber Bülteni