İsrail askerlerinin Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri, Kanal 12 televizyonunda yayımlandı. Görüntülerde, tellerle çevrili bir alanda yüzüstü yatan çok sayıda Filistinlinin bulunduğu, İsrail askerlerinin ise bir Filistinliyi alarak başka bir bölgeye götürdüğü görülüyor.

Korkunç Görüntüler Ortaya Çıktı

Kanal 12'nin haberinde, askerlerin güvenlik kameralarından haberdar oldukları ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalıştıkları ifade edildi. Haberde, İsrail askerlerinin alıkonulan Filistinlinin anüsüne bir cisim sokarak işkence ettiği belirtildi. Cinsel işkenceye maruz kalan Filistinlinin kanlar içinde hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Askerlere Destek Mesajları Geldi

Başta aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar, cinsel işkence uygulayan askerlere destek mesajları verdi. Bu mesajların ardından, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda aşırı sağcı İsrailli, Sde Teiman'a baskın düzenledi.

Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı! Erdal Beşikçioğlu'ndan Tamer Karadağlı'ya sert tiyatro çıkışı!

Gözaltına Alınanlar Oldu

İsrail askeri polisi, bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı suçlamasıyla 10 İsrail askerini gözaltına almak üzere 29 Temmuz'da Sde Teiman'a geldi. Gözaltına alınacak askerlerin direnmesi sonucu olaylar çıktı. Aşırı sağcı gruplar, akşam saatlerinde gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü askeri mahkemenin bulunduğu Beit Lid üssüne de zorla girdi.

Yoğun Tartışma Yaşandı

Aşırı sağcıların bir gün içinde iki askeri üsse baskın düzenlemesi İsrail'de yoğun tartışmalara yol açtı. Bakanların ve aşırı sağcı grupların askerleri desteklemesi,  ciddi tepkilere neden oldu.

Muhabir: Haber Bülteni