İstanbul Valiliği, Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'nda çıkan yangına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Valilik, yangına müdahale eden ekipler ve yangının etkileri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Trafikte tehlike: Yolun yarısını kaplayarak malzeme taşıdı Trafikte tehlike: Yolun yarısını kaplayarak malzeme taşıdı

78 Ekip ve 159 Personelle Müdahale Edildi

Açıklamada, “21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanı’nda yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibarıyla yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Rüzgar Yangını Zorlaştırıyor

Yangının rüzgarın etkisiyle bölgesel olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, yangından şu ana kadar 4 hektarlık ormanlık alanın etkilendiği ifade edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiği ve bölge halkının da dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Yangının neden çıktığına dair henüz kesin bir bilgi bulunmazken, yangının söndürülmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA