Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

28 Haziran 2024 tarihli verilere göre, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) baraj doluluk oranlarını kamuoyuyla paylaştı. Vatandaşlar, bu büyük şehirlerdeki barajların doluluk oranlarını merak ediyor. Son yağışlar baraj doluluk seviyelerini etkilediği için bu oranlar sürekli olarak değişiklik gösterebiliyor. Peki, İstanbul'daki barajların doluluk oranı ne durumda?

Baraj doluluk oranları, artan yağışlarla birlikte değişiklik gösterebiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki barajların güncel doluluk oranları ve bu oranların nasıl hesaplandığına dair detaylar haberimizde yer alıyor. Temiz su ihtiyacını karşılayan bu barajların doluluk seviyeleri, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

İŞTE İSTANBUL VE ANKARA'NIN BARAJ DOLULUK ORANLARI...

İstanbul'daki baraj doluluk oranları, özellikle son günlerdeki yağışlar sonrası önemli bir merak konusu haline geldi. İSKİ tarafından açıklanan verilere göre, 28 Haziran 2024 Cuma günü itibarıyla İstanbul barajlarındaki doluluk oranları şöyle:

Ankara Baraj Doluluk Oranları Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) verilerine göre, 28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla Ankara'daki barajların doluluk oranları grafiği şu şekilde:

Aktif kullanılabilir doluluk oranı şu şekilde hesaplanmaktadır:

  • Toplam Hacim: Barajın toplam su kapasitesi.
  • Ölü Hacim: Barajın kullanılamayan su miktarı.
  • Kalan Su Miktarı: Toplam hacimden ölü hacim çıkarılarak bulunan kullanılabilir su miktarı.

Formül: Kalan Su Miktarı÷Toplam Hacim×100=Aktif Kullanılabilir Doluluk Oranı\text{Kalan Su Miktarı} ÷ \text{Toplam Hacim} × 100 = \text{Aktif Kullanılabilir Doluluk Oranı}Kalan Su Miktarı÷Toplam Hacim×100=Aktif Kullanılabilir Doluluk Oranı

Örnek: Toplam Hacim−O¨lu¨ Hacim=Kalan Su Miktarı\text{Toplam Hacim} - \text{Ölü Hacim} = \text{Kalan Su Miktarı}Toplam Hacim−O¨lu¨ Hacim=Kalan Su Miktarı Kalan Su Miktarı÷Toplam Hacim×100=Yu¨zdelik Oran\text{Kalan Su Miktarı} ÷ \text{Toplam Hacim} × 100 = \text{Yüzdelik Oran}Kalan Su Miktarı÷Toplam Hacim×100=Yu¨zdelik Oran

Muhabir: Haber Bülteni