9 Eylül Pazartesi günü, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçları 06.00 ile 16.00 saatleri arasında ücretsiz olacak. İSPARK da ilk gün okul servis araçlarına ücretsiz hizmet sunacak. İETT, okulların açıldığı tarihten itibaren her gün bin 716 ek sefer düzenleyecek. Bu sayede 137 binden fazla yolcunun toplu taşımaya yönlendirilmesi ve 114 bin aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Metro İstanbul 435 ek seferle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşıma kullanmasını sağlayacak. Bu uygulamayla 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması öngörülüyor.

Vapurlarda Ek Seferler ve Ücretsiz Hizmetler

İDO’nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular 9 Eylül’de ücretsiz seyahat edebilecek. Ayrıca okul servis araçları, arabalı vapurlarda ilk iki gün öncelikli olarak hizmet alacak. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyerek ulaşımı kolaylaştıracak. Yaz tarifesinin sona ermesiyle birlikte, Şehir Hatları 9 Eylül 2024 ile 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak kış tarifesine geçecek.

Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif Ukrayna Büyükelçisi’nden ilginç teklif

İstanbul Trafiği AKOM ve UYM Tarafından İzlenecek

İBB, okulların açılmasıyla yaşanabilecek trafik yoğunluğunu yakından takip edecek. AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) görevliler, 9 Eylül sabahı saat 06.00’dan itibaren 3 gün boyunca nöbet tutacak. Kent içindeki kameralarla izlenen tıkanıklıklar anında ilgili birimlere bildirilecek ve gerekli müdahaleler yapılacak. 113 ekip ve 259 zabıta personeli, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde görev yapacak. Ayrıca kavşaklarda 10 adet çekici araç bulundurulacak ve zabıta ile polis memurları tarafından trafik denetimi sağlanacak.

Şantiyelerde Çalışmalar Durdurulacak

Okulların açıldığı hafta şantiyelerde çalışma yapılmayacak, mevcut projeler ise okul açılmadan önce tamamlanacak. Devam eden zaruri projeler ise gece vardiyalarında sürdürülecek. Acil durumlar için 7/24 hazır ekipler bulunacak ve şehirdeki yol denetimleri de düzenli olarak yapılacak. Hasar gören altyapı sistemlerine anında müdahale edilecek.

Kaynak: İHA