Genç motorcu, arkasına babasını aldı, yüksek hız yapınca babanın söyledikleri kırdı geçirdi... Genç motorcu, arkasına babasını aldı, yüksek hız yapınca babanın söyledikleri kırdı geçirdi...

Yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte İstanbul’da trafik yoğunluğu yeniden gündeme geldi. Haftanın ikinci iş günü olan 10 Eylül sabahında, mega kentin Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Özellikle okul mesaisinin başlamasıyla erken saatlerde trafikteki araç sayısında artış gözlendi.

Avrupa Yakası'nda Trafik Sıkışıklığı

Avrupa Yakası'nda, D-100 kara yolu Mecidiyeköy mevkisinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar olan güzergâhta araçlar ağır ilerledi. Köprü istikametinde trafik durma noktasına gelirken, Zincirlikuyu'ya kadar da yoğunluk sürdü. Özellikle sabah saatlerinde işe gitmek için toplu taşıma kullanan vatandaşlar Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda yoğunluğa neden oldu.
D-100 kara yolunda Çağlayan'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru da araçların yavaş ilerlediği görülürken, Beylikdüzü yönünde trafik daha akıcıydı. Avcılar ve Küçükçekmece'den Ankara yönüne doğru da yoğunluk yaşandı. Cevizlibağ'dan Topkapı yönüne ilerleyen araçlar ise sıkışıklıkla karşı karşıya kaldı.

Anadolu Yakası’nda Yoğunluk Yüzde 69'a Ulaştı

Anadolu Yakası'nda da benzer bir tablo yaşandı. Kavacık'tan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne doğru trafik yoğunlaşırken, Avrasya Tüneli Yenikapı yönüne girişte de araçların ağır ilerlediği görüldü. Altunizade'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne girişte ise trafik neredeyse durma noktasına geldi. Kartal ile Kadıköy arasında D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu oluştu, Bostancı mevkisinde ise otobüs duraklarında yolcu yoğunluğu dikkat çekti.

İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 60'a ulaşırken, Avrupa Yakası'nda bu oran yüzde 54, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 69 olarak kaydedildi.

Trafik Tedbirleri ve Valilik Kararı

İstanbul Valiliği, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 10.00 ile 15.00 saatleri arasında eğitim yapılması kararı almıştı. Ancak sabah erken saatlerde trafikte yaşanan yoğunluk, okulların açılmasıyla daha da arttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı