Ekonomi

İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı

Ankara Kalkınma Ajansı, ENHANCER Projesi kapsamında İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatifler Hibe Programı Ankara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Abone Ol

Ankara Kalkınma Ajansı, ENHANCER Projesi kapsamında düzenlenen "İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatifler Hibe Programı" için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

4 Ekim 2024 tarihinde, saat 10.30'da Ankara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantı, kooperatiflerin istihdam yaratma potansiyellerini artırmak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Toplantıda, kooperatiflere sağlanacak hibe destekleri, başvuru süreçleri ve proje detayları hakkında bilgi verilecek.

Toplantıya, kooperatif yöneticileri, girişimciler, sivil toplum kuruluşları ve yerel kalkınma projelerine ilgi duyan herkes katılabilecek. Özellikle kooperatifler aracılığıyla istihdam yaratmayı hedefleyen girişimciler ve yerel kalkınma aktörleri için bu toplantı önemli fırsatlar sunacak.

Ayrıca, mevcut kooperatiflerin büyüme stratejileri geliştirmeleri ve yeni hibe imkanlarından faydalanmaları için önemli bir bilgi kaynağı olacak.

İstihdam yaratma odaklı kooperatifler, ortaklarının ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, bölgesel istihdamı artırmayı amaçlayan kooperatifler. Bu kooperatifler, faaliyet gösterdikleri sektörde yeni iş fırsatları yaratmayı, mevcut iş gücünü desteklemeyi ve yerel ekonomiyi güçlendirmeyi hedefliyor.

Genellikle yerel kaynakları ve iş gücünü kullanarak sürdürülebilir iş modelleri geliştiriyorlar. Bu sayede, ekonomik büyümeye ve bölgesel kalkınmaya doğrudan katkı sağlıyorlar.