EURO 2024’ün ev sahibi Almanya, turnuvada yoluna dolu dizgin devam ediyor. Açılış maçında İskoçya’yı 5-1 gibi farklı bir skorla geçen "Panzerler," gruptaki ikinci karşılaşmada Macaristan’ı 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Almanya, İsviçre karşısında rotasyon yaparak ilk iki maçta forma şansı bulamayan oyuncularını sahaya sürecek.

İsviçre’nin Umudu: Puan veya Puanlar


İsviçre, ilk maçında Macaristan’ı 3-1 yendikten sonra ikinci maçında İskoçya ile 1-1 berabere kaldı. İsviçre, Almanya karşısında sahadan puan veya puanlarla ayrılarak adını son 16 turuna yazdırmak istiyor. Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, bu kritik mücadelede en az bir puan alarak üst tura çıkmayı hedefliyor.

İsviçre- Almanya Maçı Ne Zaman?


Tarih: 23 Haziran Pazar
Saat: 23.00
Yer: Frankfurt Arena
Yayın: TRT 1

Muhtemel 11'ler:

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer, Ndoye, Embolo, Vargas
Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz
Hakemler:
Müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan hakem Daniele Orsato yönetecek. Orsato'nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Marco Guida olacak.

Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

Almanya’nın Son 16 Turundaki Rakibini Bekleyişi

Turnuvaya ev sahipliği yapan Almanya, son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi. A Grubu'ndaki ilk maçında İskoçya'yı 5-1, ikinci maçında ise Macaristan'ı 2-0 yenen Almanya, 6 puanla grupta lider durumda. Almanya, İsviçre karşısında alacağı bir beraberlikle gruptan lider olarak çıkmayı hedefliyor.

İsviçre’ye Üst Tur İçin Puan Yetecek


Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, Almanya karşısında alacağı bir puanla son 16 turuna yükselmeyi garantileyecek. İlk maçında Macaristan’ı 3-1 yenen ve ikinci maçta İskoçya ile 1-1 berabere kalan İsviçre, 4 puanla grupta ikinci sırada bulunuyor. İsviçre, Almanya karşısında galip gelirse lider, beraberlikle ikinci olarak üst tura çıkacak. Kaybetmeleri durumunda ise aynı saatte oynanacak İskoçya-Macaristan maçının sonucunu bekleyecekler.

Muhabir: Haber Bülteni