Asayiş

İsviçre’de dehşete düşüren cinayet: Önce parçalara ayırmış, sonra blenderden geçirmiş!

İsviçre’de güzellik yarışması finalisti Kristina Joksimovic (38), Şubat 2024’te eşi Thomas tarafından öldürüldü. Eşinin ölümünü itiraf eden Thomas’ın (41), serbest kalma talebi İsviçre Yüksek Federal Mahkemesi tarafından reddedildi.

Abone Ol

Şubat 2024’te İsviçre’nin Basel şehrine bağlı Binningen ilçesinde gerçekleşen cinayet, ülkede büyük yankı uyandırdı. Güzellik yarışması finalisti Kristina Joksimovic’in eşi olan Thomas, cinayeti kabul ettikten sonra mahkemeden serbest kalma talebinde bulundu. Ancak bu talep, İsviçre Yüksek Federal Mahkemesi tarafından geri çevrildi.

Cinayetin Tüyler Ürperten Detayları

İsviçre basınında yer alan haberlere göre, Thomas, eşini öldürdükten sonra cesedi testere, bıçak ve bahçe makası kullanarak parçalara ayırdı. Ardından ceset parçalarını blenderden geçiren Thomas, bu parçaları kimyasal maddelerle eriterek ortadan kaldırmaya çalıştı.

Nefsi Müdafaa İddiası

BZ Basel gazetesine göre, Thomas, cinayeti nefsi müdafaa gerekçesiyle işlediğini ileri sürdü. İddiasına göre, eşi Kristina kendisine bıçakla saldırmış ve bu durum onu savunmaya zorlamıştı. Ancak mahkeme, olayın boğulma sonucu gerçekleştiğine hükmetti. Thomas, polise ilk ifadesinde ise eşini ölü bulduğunu ve paniğe kapılarak cesedi parçaladığını söylemişti.

Evlilikleri 2017 Yılında Başlamıştı

Modellik kariyerine sahip olan ve İsviçre'deki bir güzellik yarışmasında finalist olarak öne çıkan Joksimovic, 2017 yılında Thomas ile evlenmişti.