İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen UEFA Uluslar A Ligi maçı öncesinde, İtalya ile İsrail milli takımları karşı karşıya gelirken, Filistin’e destek amacıyla önemli protestolar gerçekleştirildi.

İtalya’nın 4-1'lik zaferle sonuçlanan maçında, futbolun ötesinde yaşananlar dikkat çekti. Maçtan önce Udine şehir merkezindeki Repubblica Meydanı’nda toplanan kalabalık, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına ve Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Gösterilere katılan yaklaşık 3 bin kişi, Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin", "Soykırımı Durdurun" gibi ifadelerin yer aldığı pankartlarla yürüyüş yaptı. Bu büyük katılım, Filistin meselesine dair uluslararası dayanışmanın bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Maç günü, İtalyan güvenlik güçleri, stadyum ve çevresinde olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Tüm araçlar ve kişilerin stada girişleri, terörle mücadele kapsamında titiz bir denetimden geçirildi.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu eski yönetimi ifşa etti:  'Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış' TFF Başkanı Hacıosmanoğlu eski yönetimi ifşa etti: 'Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış'

Maçın başlama anında, her iki takımın ulusal marşları çalındı. Bu sırada bazı İtalyan taraftarlarının İsrail milli marşını ıslıklaması dikkat çekerken, diğer taraftan bazıları ise alkışlarla karşılık verdi.

Kaynak: Haber Merkezi