Türkiye'nin İzlanda zaferi Avrupa medyasında gündem oldu Türkiye'nin İzlanda zaferi Avrupa medyasında gündem oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olarak, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Programda TFF başkanlık dönemi ve önceki TFF yönetimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, mali konularda usulsüzlük yapıldığını öne sürdü.

Hacıosmanoğlu, “Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış. Bu bir suç ve asla göz ardı edilmemeli” şeklinde konuşarak, geçmiş yönetimi hedef aldı. Bu sözler, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı ve önceki döneme dair soru işaretlerini beraberinde getirdi.

ÇOK GÜZEL BİR FEDARASYON DEVRALDIK

"Çok güzel bir federasyon devraldık. Burada 20-30 senelik bir birikimiz var. Biz bir çiftlik devraldık. Bu çiftliği normale döndürmek için çalışıyoruz. İlk önce bölgeleri kapattık. Ankara bölge var. 4 eleman çalışıyor, kadroda 30 çalışan görünüyor. Bölge müdürlükleri var. Herkesin altında makam arabası geziyor. Tazminatları 600 bin euro tutuyor. Yıllık maliyetine kadar 3 milyon euro. Bölgeleri kaldırıyoruz ama bölge müdürünün 587 gün izni var. Hep izinde olduğu için izin kullanmadı. Bunların hepsini düzelteceğiz."

"KALEMLE MALİ DETAYLAR ÜZERİNDE OYNAMA YAPILMIŞ"

"Mali genel kurulda 5,9 milyon euro artı mali tablo sundular. Bizim arkadaşlarımız inceleyince mali tabloları 272 Milyon olmuş. Oynayarak yaptıkları hareket var. Bunu sordum nasıl yaptınız diye, 'zaten sıkıntılar var, ibra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık' dediler. Bu arkadaşlar için gerekli makamlara müracaatlar yapılacak. Suç duyurusunda bulunacağız. Genel kurul üyelerine saygısızlık yaptılar. Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış. Bu bir suç."

"4 MİLYON EURO AĞIRLAMA MASRAFI OLMUŞ"

"EURO2024'te 4 milyon euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Bazı arkadaşlar şampiyona bittikten sonra hala 2-3 gün lüks otellerde kalmış ve ekstra 70 bin euro masraf çıkmış. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz."

Kaynak: Ekol TV