Rıdvan Uz, hem iş dünyasında hem de siyasette önemli roller üstlenmiş bir isimdir. İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden biri olarak, partinin kuruluş aşamasında ve gelişim sürecinde aktif görevler almıştır.

Rıdvan Uz Kimdir?

Rıdvan Uz, 1975 yılında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Süleyman Demirel Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde işletme alanında devam etti. Uzun yıllar süren eğitim sürecinden sonra siyasi kariyerine adım atan Uz, Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 9 yıl İl Başkanlığı görevini yürüttü. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi olarak çeşitli iş dünyası etkinliklerinde yer aldı ve ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. Ayrıca, birçok spor kulübünde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Siyasi Kariyeri

Rıdvan Uz, İYİ Parti'nin kurucularından biri olarak Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerde İYİ Parti'den 28. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi.,

Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir? Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir?

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in fotoğraflarının genel merkezden kaldırılmasını talep etmişti. Bu öneri parti içerisinde karışıklığa neden oldu. Akşener'den de olaya yanıt gecikmedi ve Akşener, şu dilekçeyi kaleme aldı:

Muhabir: Haber Bülteni