İYİ Parti'de yaşanan istifalar zincirine bir yenisi daha eklendi. İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Nimet Özdemir, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım," dedi. Özdemir, vekil olarak sadece kendi seçim bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin vekili olduğunun bilincinde olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Özdemir'in istifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü, bağımsız milletvekili sayısı ise 9'a yükseldi. Özdemir, "Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda kalan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de vekilliği kazandığımı biliyorum," dedi.

"Mücadele vermeye devam edeğim"

Nimet Özdemir, vekillik döneminde verdiği sözleri tutarak, engelliler, sahipsiz hayvanlar ve dezavantajlı gruplar için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı. Özdemir, "Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım," ifadelerini kullandı.

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR?

Nimet Özdemir (d. 1970, Develi, Kayseri), Türk iş insanı, girişimci ve siyasetçidir. 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti milletvekilidir.

Hayatı ve Kariyeri

1970 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladı. Üniversite eğitimini ise Conley Amerikan Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. İş hayatına 2008 yılında inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucu ortağı olarak başladı. 2015 yılında kule vinç kiralama alanında, 2020 yılında ise inşaat malzemeleri temini alanında faaliyet gösteren bir şirket kurarak iş dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Siyasi Kariyeri

Nimet Özdemir, İYİ Parti'nin 2017 yılında kuruluşundan itibaren partiye katıldı ve aktif olarak görev aldı. İstanbul'da il ve ilçe delegeliği görevlerinde bulundu. Ümraniye ilçesinde ilçe yöneticiliği yaptı ve il bazında çeşitli görevler üstlendi. Ayrıca, İYİ Parti Hayvan Hakları, STK ve Derneklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2023 Türkiye Genel Seçimleri

2023 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden 1. sıra milletvekili adayı olan Özdemir, 28. dönem TBMM İstanbul milletvekili olarak seçildi. Bu dönemde, toplumsal sorunlara yönelik çalışmalarda bulunmuş ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerine destek vermiştir.

Muhabir: Haber Bülteni