Asayiş

İzmir'de orman yangını 7 ev hasar gördü

İzmir Valisi Süleyman Elban, Bornova'da çıkan orman yangınının önünü almak üzere olduklarını belirterek, "Beşyol köyümüzde 3, Sarnıç'ta 4 evimiz hasar aldı. Jandarmamız bütün köydeki evleri hızlıca tahliye etti," dedi.

Abone Ol

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi’nde saat 13.37 sıralarında başlayan orman yangınına müdahale tüm hızıyla sürüyor. İncelemelerde bulunmak üzere yangın bölgesine gelen İzmir Valisi Süleyman Elban, basın mensuplarına yangına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Elban'dan Yangın Bölgesinde Açıklama

Vali Elban, yangının İzmir-Manisa kara yolunun kenarında başladığını ve kısa sürede Beşyol köyü ile Sarnıçkoyu köyüne sıçradığını belirtti. "Beşyol köyümüzde 3, Sarnıç'ta 4 evimiz hasar aldı. Jandarmamız bütün köydeki evleri hızlıca tahliye etti. Bu nedenle Allah’a şükür bir can kaybımız ya da yaralımız yok," dedi.

Yangına Hava ve Kara Müdahalesi

Vali Elban, yangına 9 helikopter ve 6 uçakla müdahale ettiklerini, ancak yangının dar bölgede olması nedeniyle daha fazla hava aracının risk oluşturduğunu belirtti. "Aşağıda ise onlarca arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve dozerlerimizle yangına müdahale ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Yangının Önü Alınmak Üzere

Yangının genel durumunu izleyen Vali Elban, "Herhalde çok kısa bir süre içerisinde iyi haber gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü arkadaşlarımız yangının önünü almak üzereler," dedi. Yangının kontrol altına alınmasıyla ilgili umut verici açıklamalarda bulunan Vali Elban, yangın söndürme ekiplerinin fedakarca çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.