İzmir'in Konak ilçesinde, 12 Temmuz'da meydana gelen ve iki kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan elektrik kaçağı olayında soruşturma derinleşiyor. Sağanak sırasında su birikintisine basarak hayatını kaybeden Deniz ve Öktemay'ın ölümüne sebep olan elektrik kaçağında, bilirkişi raporu ihmalleri ortaya koydu. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi'nin de aralarında bulunduğu 35 şüpheliden 14'ü şimdiye kadar tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, Gediz Elektrik ve İZSU çalışanlarından oluşan şüphelilerin ifadeleri, olayın ayrıntılarını daha da netleştirdi. Şüpheliler, elektrik kablosunun yüzeye yakın olduğunu, koruyucu borunun kesildiğini ve gerekli malzeme eksikliği nedeniyle borunun değiştirilemediğini belirtti. Ayrıca, mazgallarda yapılan işlemler sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğu ifade edildi.

Bilirkişi raporunda ise, Gdz Elektrik'in kabloları yeterli derinliğe gömmemesi ve İZSU'nun mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırması gibi ciddi ihmaller vurgulandı. İki kurum arasındaki koordinasyon eksikliği, elektrik arızasının başlıca nedenlerinden biri olarak gösterildi. Kazı çalışmaları sırasında da M besleme devresine ait tek damarlı kablolardan birinin mazgal kapağı altında sıkışmış ve yalıtımı zedelenmiş halde bulunduğu belirlendi. 

İZSU GENEL MÜDÜRÜ KİMDİR?

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'dır.

GÜRKAN ERDOĞAN KİMDİR, NERELİDİR?

Gürkan Erdoğan, 1982 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlköğretimden üniversiteye kadar tüm eğitim hayatını İzmir'de geçiren Erdoğan, 2006 yılında Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Akademik kariyerine aynı üniversitede devam eden Erdoğan, 2012 yılında planlama üzerine yaptığı tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

Profesyonel kariyerine 2006 yılında özel sektörde ve İnşaat Mühendisleri Odası'nda adım atan Erdoğan, 2009 yılında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapmaya başladı. Burada, Ege Bölgesi'nde hayata geçirilen birçok projede sorumlu mühendis olarak çalıştı.

2016 ile 2020 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başkanlığını üstlendi. 2019 yılı Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı olarak atandı. İki yıl süren başarılı yönetiminden sonra 2020 Ekim ayında İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Gürkan Erdoğan, 2024 yılından itibaren İZSU'nun Genel Müdürü olarak görevine devam etmekte ve bu süre zarfında idareyi daha ileri taşıma çabalarını sürdürmektedir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

GÜRKAN ERDOĞAN KAÇ YAŞINDA?

1982 yılında doğan Gürkan Erdoğan 42 yaşındadır.

 
Muhabir: Haber Bülteni