Japonya'da, özellikle tuzsuz yemeklerin lezzetini artırmak amacıyla elektronik bir kaşık geliştirildi. Bu kaşık, düşük seviyede bir elektrik alanı oluşturarak yiyeceklerdeki sodyum iyonlarını dilin üzerinde yoğunlaştırıyor ve bu sayede yemeğin tuzluymuş gibi algılanmasını sağlıyor.

SODYUM İYONLARIYLA SAĞLANIYOR

Tuzsuz yiyecekler yendiğinde, dilinize temas eden sodyum miktarı oldukça azdır. Ancak bu elektronik kaşık, düşük bir elektrik akımı kullanarak sodyum iyonlarını tat alma hücrelerine yönlendiriyor. Böylece, yemeğin tadında hissedilir bir değişiklik yaratıyor ve tuzlu tat hissi oluşturuyor.

İran’dan uydu atağı: "Kevser" ve "Hudhud" uyduları fırlatma için hazır İran’dan uydu atağı: "Kevser" ve "Hudhud" uyduları fırlatma için hazır

TUZ MİKTARI ARTMADAN LEZZET ARTIYOR

Üretilen bu yenilikçi kaşık sayesinde, yiyeceklerdeki tuz miktarı artırılmadan lezzetli bir tat deneyimi yaşanıyor. Yiyeceklerdeki tuz oranı değişmese bile, elektronik kaşık sayesinde daha tuzlu bir tat algısı yaratılıyor.

HAZİRAN'DA SATIŞA SUNULACAK

Japonya'da üretilen devrim niteliğindeki elektronik kaşıkların Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Kaşıkların fiyatı ise 127 dolar, yani yaklaşık 4 bin TL olarak belirlendi.

DAHA ÖNCE DE ÇUBUKLAR GELİŞTİRİLMİŞTİ

Japonya'da, bu teknolojinin daha önce yemek çubuklarına uygulandığı biliniyor. İki yıl önce geliştirilen çubuklar, aynı prensiple çalışarak yiyeceklerin daha tuzlu bir tat vermesini sağlıyordu.

Japonya'da günlük tuz tüketimi ortalama 10 gram olarak belirtiliyor. Bu miktar, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği miktarın iki katı olarak biliniyor. Japonlar için tuzdan vazgeçmek zor, ancak bu elektronik kaşık sayesinde diyet yemeklerin daha kolay ve keyifle tüketilebileceği öngörülüyor.

Muhabir: Haber Bülteni