Kim Kimdir Nereli

Kaan Ayhan Kürt mü? Kaan Ayhan'ın babası nereli?

A Milli Takım ve Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Kaan Ayhan hakkında araştırmalar yapılıyor. Ayhan'ın hayatı ve nereli olduğu merak ediliyor. Bunun yanı sıra, Kürt olup olmadığı soruları da soruluyor. Peki, Kaan Ayhan aslen nereli? Kürt mü? Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşi kim? İşte detaylar...

Abone Ol

A Milli Takım ve Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Kaan Ayhan hakkında araştırmalar yapılıyor. Ayhan'ın hayatı ve nereli olduğu merak ediliyor. Bunun yanı sıra, Kürt olup olmadığı soruları da soruluyor. Peki, Kaan Ayhan aslen nereli? Kürt mü? Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşi kim? İşte detaylar...

Kaan Ayhan Kimdir?

Kaan Ayhan, 10 Kasım 1994'te Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğmuştur. Ayrıca, bir Türk milli futbolcusudur. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giymektedir.

Kaan Ayhan Hangi Kulüplerde Oynadı?

Schalke 04

Kaan Ayhan, futbola 5 yaşında Schalke 04 altyapısında başladı. 2009 yılında U-17 takımında, ardından U-19 takımında oynadı. 2011-12 sezonunda 23 maçta 7 gol ve 5 asist ile dikkatleri üzerine çekti. Schalke 04, Bayern Münih'i 2-1 yenerek Almanya şampiyonu oldu ve Ayhan bu maçta 90 dakika oynayarak bir asist yaptı.

2013-14 sezonunda FC Schalke 04 II takımına yükseldi ve SSVg Velbert karşısında ilk profesyonel maçına çıktı. Ocak 2012'de Ayhan ile profesyonel sözleşme imzalanacağı duyuruldu. 2013-14 sezonunda sık sık kadroya alındı ve ilk maçına 5 Ekim 2013'te FC Augsburg karşısında çıktı. 4 Kasım 2013'te sözleşmesi 2017'ye kadar uzatıldı.

Eintracht Frankfurt (kiralık)

Devre arasında Eintracht Frankfurt'a kiralandı ancak sadece iki maçta forma giyebildi.

Fortuna Düsseldorf

2016 yaz transfer döneminde, 500 bin € karşılığında Fortuna Düsseldorf'a transfer oldu. 2017-18 sezonunda Bundesliga'ya yükselen takımda önemli bir rol oynadı.

Sassuolo

16 Ağustos 2020'de Serie A takımı Sassuolo'ya transfer oldu ve burada; 55 maçta 2 gol kaydetti.

Galatasaray

30 Ocak 2023'te Galatasaray'a geçici transfer olan Ayhan, 400 bin avro bedelle satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. Oynadığı 6 maçta 1 gol attı ve Galatasaray sezon sonunda şampiyon oldu. 1 Temmuz tarihinde Galatasaray, Ayhan'ın bonservisini aldı.

Milli Takım Kariyeri

U-17'den A Milli Takım'a

Kaan Ayhan, milli takım kariyerine 2009'da Türkiye U-17 takımında başladı. Almanya'nın U-16, U-17 ve U-18 takımlarında forma giydikten sonra tekrar Türkiye'ye döndü ve U-21 milli takımında görev aldı. 31 Ağustos 2016'da Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a çağrıldı ve ilk maçına Rusya karşısında çıktı.

Kaan Ayhan Aslen Nereli?

Milli Takım ve Galatasaray futbolcusu olan Kaan Ayhan, baba tarafından aslen Iğdırlı ve anne tarafından da Trabzonludur.

Kaan Ayhan Kürt mü?

Kaan Ayhan, Almanya'da büyüdüğünden ve babası Erol Ayhan'ın Iğdırlı olmasından dolayı Kürt asıllı mı olduğu araştırılıyor. Kaan Ayhan'ın şivesi İstanbul şivesine benzediğinden muhtemelen Azeri ya da Türk asıllı olduğu düşünülüyor. Annesinin de Trabzonlu olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Kaan Ayhan Evli mi, Eşi Kim?

Kaan Ayhan, 2018 yılında Aylin Cengiz ile evlendi. Çiftin nikahı, Gelsenkirchen şehrinin ünlü sarayı Schloss Horst'ta Gelsenkirchen Anakent Belediye Başkanı Frank Baranowski tarafından kıyıldı.