Fen İşleri ekipleri, Kayı Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki hasar görmüş kaldırım taşlarını onararak, yayaların güvenliğini sağladı. Atatürk Mahallesi Belediye Blokları’ndaki ASKİ su arızası sonrası oluşan hasarlar ise kilitli taşların yenilenmesiyle giderildi. Ayrıca, Satıkadın Parkı'ndaki yürüyüş yolunda bulunan bordür taşları da yenilendi. Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi’nde ise iç ve dış mekanlardaki mermer ve andezit taşlarının onarımı başarıyla tamamlandı.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Gençlik Merkezi ve Parklarda Yenilikler

Şehit Tunahan Doktur Gençlik Merkezi’nde bulunan bocce sahası için hazırlanan zemine beton dökme işlemi gerçekleştirildi. Kayı Mahallesi Şehit Fatih Keskin Parkı’nda ise oyuncak grubunun zemini betonlanarak parkın güvenlik seviyesi artırıldı ve kullanımı daha güvenli hale getirildi.

Altyapı ve Temizlik Faaliyetleri

Belediye ekipleri, Fethiye Mahallesi’nde çeşme için kazılan alanları kapatarak, Çimşit Mahallesi girişindeki su hattı kazısını tamamladı. Emirgazi Mahallesi’nde dere yatağı temizliği yapılırken, İbrahim Bitik İlkokulu’na yeni su bağlantısı sağlandı. Ayrıca, Akçaören Mahallesi mezarlığına modern bir şadırvan inşa edildi.

Yol Açımı ve Yangın Önleme Çalışmaları

Yol açım çalışmalarında da aktif olan belediye ekipleri, Fatih Mahallesi Bağlar Caddesi Emirgan Sultan Sokak, Kayı Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi Emir Sokak, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Atmaca Caddesi, Atatürk Mahallesi Madımak Sokak ve Selpar Sokak Selin Caddesi’nde yol açım işlerini tamamladı. Yangın riskini azaltmak amacıyla, Atatürk, Fatih ve Satıkadın Mahallelerindeki bina çevrelerinde kuru otlar greyder makineleriyle temizlendi. Ayrıca, Kahramankazan Devlet Hastanesi çevresinde ve Fatih Mahallesi’ndeki Efes Pilsen Fabrikası yakınında çıkan yangınların söndürülmesine ekipler iş makineleriyle destek verdi.

Kaynak: İHA