Şekeroba Mahallesi'nde TOKİ tarafından inşa edilen 43 bloktan oluşan 668 konutun tamamı, büyük bir hızla bitirilerek depremzedelere teslim edildi. Şubat ayındaki depremler nedeniyle bu mahallede 450 kişi hayatını kaybetmişti. Konutların tamamlanmasıyla birlikte afetzedeler, konteynerlerdeki zorlu yaşamdan kurtularak yeni evlerine kavuştu.

3+1 Konutlar Afetzedeleri Mutlu Etti

Yeni evlerine taşınmaya başlayan depremzedeler, 3+1 olarak inşa edilen bu konutlarla daha konforlu bir yaşam alanına sahip oldular.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Şekeroba Geçici Barınma Merkezi'nde konteynerlerde kalan afetzedeler, nihayet bekledikleri evlerine yerleşmenin sevincini yaşıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ise boşalan konteynerleri teslim alarak süreci yönetiyor.

Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuşuyor

Dron ile havadan görüntülenen konutlar, depremzedelerin yeni yuvası olarak dikkat çekiyor. Mikail Dut isimli bir depremzede, "Deprem sonrası başlanan konutlar bitmek üzere. Biz de yeni evimize yerleşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Kübra Dut ise, "Beş kişilik bir aile olarak konteynerde kalıyoruz ve bu süreç zor geçiyor. Bir an önce anahtarımızı alıp yeni evimize taşınmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA