Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, 3. Uluslararası Kamu İç Denetim Kongresi'ne katıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) ve yayın organı Denetişim Dergisi tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Kamu İç Denetim Kongresi"ne katılarak iç denetimde yapay zekanın kullanımı ve önemine dair görüşlerini paylaştı. Kongrenin bu yılki teması "İnsan ve Yapay Zekâ: İç Denetimde Değişen Roller ve Yeni Yetenekler" olarak belirlenmişti.

Kamu iç denetiminde yenilikçi yaklaşımların ve teknolojik gelişmelerin ele alındığı bu önemli kongrede, yapay zekânın iç denetim süreçlerine entegrasyonu ve bu entegrasyonun sağlayacağı kolaylıklar geniş bir şekilde tartışıldı. Kongre, iç denetim alanında çalışan profesyonellerin yanı sıra akademisyenler, kamu yöneticileri ve denetim alanında faaliyet gösteren uzmanları bir araya getirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, kongrede yaptığı konuşmada, yapay zekâ teknolojilerinin kamu iç denetiminde sağladığı avantajları vurguladı. Ünüvar, yapay zekânın denetim süreçlerinde doğruluğu artırdığını, insan hatalarını minimize ettiğini ve verimliliği yükselttiğini belirtti. Ayrıca, yapay zekânın iç denetim süreçlerine entegrasyonunun kamu yönetiminde şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırdığını ifade etti.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Kongrenin sonunda, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan ve şu anda Kamu Gözetimi Kurumu Başkanı olarak görev yapan Dr. Hasan Özçelik'e, Rektör Necdet Ünüvar tarafından üniversite rozeti takdim edildi.

Muhabir: Burcu Çayan