Karabük’te evinde hayatına son veren Jandarma Uzman Çavuş Mesut Ayyıldız, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan 29 yaşındaki Ayyıldız, 16 Eylül 2024 tarihinde Karabük’teki evinde kendi silahıyla intihar etmişti. Komutanlığının kendisine ulaşamaması üzerine başlatılan araştırmalar sonucunda öğleden sonra evinde cansız bedeni bulundu.

Henüz intiharın sebebi netlik kazanmazken, olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar sürüyor. 2024 yılında Iğdır İl Jandarma Komutanlığı’ndan Safranbolu’ya atanan Ayyıldız'ın evli olduğu öğrenildi.

Ayyıldız için Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki Askeri Tepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Törene İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Orhan Kaş, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, Ayyıldız’ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti

Cenaze, askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınarak, Askeri Tepe Mezarlığı’na defnedildi. Ayyıldız’ın naaşı, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: İHA