Karasu’nun sahil kesimi, bu yıl da ciddi bir kıyı erozyonuyla karşı karşıya kaldı. Karadeniz’in dalgaları, Doğu Karadeniz Caddesi üzerindeki Sahil Park önünde etkisini göstererek, 200 metrelik bir alanda erozyonun izlerini bıraktı.

Dalgalar, sahil şeridinde 50 metre kadar içeriye ilerleyip, devasa falezler meydana getirdi. Sahildeki tahribatın büyüklüğü, havadan yapılan görüntülemelerle de net bir şekilde ortaya çıktı.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Vatandaşlar Endişeli: "Kumsalımız Neredeyse Yok Oldu"

Kıyı erozyonunun etkilerini gören vatandaşlar, duruma acil müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyor. Karasu sakini Eda Damar, yıllar içinde yaşanan değişime dikkat çekerek, “Eski zamanlarda çok fazla kumsalımız vardı. Metrelerce, ayaklarımız yanardı, yürüyemezdik. Maalesef liman olduktan sonra çok üzücü erozyon yaşıyoruz. Neredeyse kumsalımız kalmadı. Kumsalımız dillere destan, birçok yerde bulunmayan kuma sahibiz. Son yıllarda kumsal kalmadı” diye konuştu.

Geçmişten Eser Kalmadı

Bir başka Karasu sakini Kübra Özoğlu ise, sahilin 17 yıl önceki halini hatırlatarak yaşanan değişimi anlattı. “Eskiden sahilin üzerinde tesisler ve denize nazır lokantalar vardı. Şimdi ne tesis kaldı ne de kum. Her yıl sahile kum ekleniyor ama her defasında bu kumlar dalgalarla geri alınıyor. Eskiden kumların üzerinde ağaçlar bile vardı, şimdi hiçbir şey kalmadı” diyerek durumu özetledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı