“Güneşin ilk doğduğu topraklar” sloganıyla, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın organize ettiği festivalde Kars’ın meşhur pişisi, ıspanaklı böreği, ketesi ve Kars kazı, Iğdır’ın tulumu, kaşar peyniri ve tereyağı, Ardahan’ın balı ve kaşar peyniri başta olmak üzere Hatay kömbesi, Afyon sucuğu, Erzurum Cağ kebabı, Beypazarı kurusu ve baklavası, Çankırı Tuzu gibi farklı yörelerin lezzetlerinden pek çok ürünü bulmak da mümkün oldu.

IĞDIR’IN YÖRESEL SÜT ÜRÜNLERİ MEŞHUR

Fuarda stant açan üreticilerden İbrahim Kapusuz, dört gün boyunca süren festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Iğdır’dan geliyoruz, dört günün sonunda Iğdır’a döneceğiz. Kasım ayında tekrar Ankara’ya geleceğiz. Iğdır’da ürettiğimiz yöresel süt ürünlerini buradaki standımızda ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Tulum peyniri, deri tulum ve kaşar peynirinin kilosunu 200 liradan, tereyağının ise 3 kilosunu 500 liradan tüketiciyle buluşturduk.” dedi.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

ÇÖREK OTU YAĞI HER DERDE DEVA

Fuarda şifalı ürünler ve organik bitki yağları tezgâhı açan bir esnaf ise Ankara, Etimesgut Yapracık Köyü’nden çörek otu yağı getirdiğini belirterek, “Çörek otu yağı her derde deva ve pek çok hastalığın ilacıdır. Fiyatı şişesine göre değişiyor ancak kilogram hesabı yapıldığında kilosu 1.500 liraya satılıyor.” dedi.

Muhabir: Necdet Gürsoy