Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırının ardından kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YARALI SAYISI 54'Ü GEÇTİ

Saldırıda yaralananların sayısının 54’ten fazla olduğu, aralarında durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi. Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bombaladığı okulun binlerce Filistinliye ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

RTÜK'ten yeni karar: "Yeni bir aşamaya geçiyoruz!" RTÜK'ten yeni karar: "Yeni bir aşamaya geçiyoruz!"

Burak Yilmaz 2024 Ekim New Folder (6) New Folder Aa 35872811

OKUL VE BARINMA MERKEZLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR

İsrail ordusunun son saldırısıyla birlikte, bombalanan barınma merkezlerinin sayısının 190’a çıktığı ifade edildi. Açıklamada, tüm dünyaya İsrail'in saldırılarını durdurması için baskı yapılması çağrısı yapıldı.

Burak Yilmaz 2024 Ekim New Folder (6) New Folder Aa 35872813

HAN YUNUS'TA DA KATLİAM DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyine yönelik düzenlediği başka bir saldırıda ise 7 Filistinli yaşamını yitirdi. Han Yunus'taki Fuhari bölgesinde, "Amur" ailesine ait bir evi hedef alan saldırıda, 3’ü çocuk olmak üzere 5 kişinin öldüğü bildirildi.
Görgü tanıkları, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi ve Tevam bölgelerinde şiddetli patlamaların yaşandığını belirtti. Ayrıca, İsrail’in insansız hava araçlarının bölgede yoğun ateş açtığı aktarıldı.

SON 24 SAATTE 55 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 55 artarak 42 bin 65'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 370 gündür süren saldırılarda toplamda 42 bin 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 97 bin 720 kişinin yaralandığını duyurdu.

Thumbs B C 2Fe720D8A092Dda7Ba70B10037Eba9Af

CENAZELERE ULAŞIM ENGELLENİYOR

Açıklamada, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Bu durum, Gazze'deki insani krizin boyutunu daha da derinleştiriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı