Keçiören Belediyesi, ilçe genelinde geniş çaplı bir temizlik çalışması yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 16 mahallede 100 farklı noktada yürütülen temizlik faaliyetlerini koordineli bir şekilde sürdürdüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara ve Keçiören'in en uzun ara sokaklarından biri olan Foça Sokak'ta kesilen ağaçların kaldırımlara gelişi güzel bırakılması ile özellikle yayaların güvenli bir şekilde kaldırımdan yürümesini engellediğini haber yapmıştık.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Foça Sokak’taki benzer sorunlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Eğitim kurumlarının yakın olduğu bir lokasyonda Foça Sokak üzerinde hem kaldırım taşlarının kırılıp atılması hem ağaçların gelişi güzel kesilip kaldırımlara bırakılması yaya trafiğini, yayaların can güvendiği riske ediyor.

Sokakları atık malzeme alanı gibi gören sorumsuz insanların toplum ve kamu düzenini olumsuz etkilediği bu durumda başta çocuklar olmak üzere çok sayıda vatandaşın canı hiçe sayılıyor.

Özellikle mahalle sakinlerinin ara sokak olmasına rağmen yoğun bir trafik akışına sahip olan Foça Sokak'ta kaldırımları kullanamamaları tepkilere neden oluyor. Bununla ilgili yerel yönetim uygulamaları konusunda vatandaşlar bu tarz kaldırım işgallerinin engellenmesini talep ediyorlar.

Muhabir: Onur Dedeoğlu