Ankara'nın Keçiören ilçesinde yıllardır kaldırımlara ve yol üzerlerine bırakılan çöpler için cadde ve sokaklara yakın zamanda konteynerler yerleştirilmişti. Keçiören Belediyesi ilk aşamada iki bin konteyner dağıtırken Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Sağlığımızı tehdit edercesine insanların içinde olmasıyla her şeyiyle sorundu. Keçiören'ın sağlığını tehdit eden bu olaydan kurtuluyoruz” demişti.

Keçiören Belediyesi'ne yakın bir lokasyonda bulunan Keçiören'in önemli ana trafik hatlarından biri olan Fatih Caddesi ve aynı zamanda Çekirge Caddesi üzerindeki kaldırımlarda çöp konteynerlerinin olmamasından ötürü akşam yoğun bir çöp birikiminin olduğu görüldü.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Son iki akşam, caddelerin üzerinde gelişigüzel konulan çöplerin yollara taştığı görülürken; bu çöp yığınlarını fotoğraf çekerek belgeledik.

Keçiören Belediyesi, yeni çöp konteynerlerini yakın zamanda  Keçiörende yaşayan vatandaşların kullanımına sundu. Daha önce çöp konteyneri bulunmayan ilçede farklı noktalara  iki bin konteyner yerleştirilirken , Türkiye'nin en kalabalık nüfuslu dördüncü ilçesi olan Keçiören'e 12 bin konteyner konulması planlanıyor.

Muhabir: Onur Dedeoğlu