Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesi tarafından Keçiören İncirli Mahallesi'nde bulunan Barış Yolu Caddesi'nde büyük bir aşure lokma etkinliği düzenlendi.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün, siyasi parti temsilcisinin ve yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Barış Yolu Caddesi üzerinde bulunan alan araçlarla her iki taraftan kesilerek yaklaşık 4 saat süren bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik esnasında bekçilerin ve polislerin güvenlik önlemi alırken, yoğun katılımın gerçekleştiği aşure etkinliğinde herhangi bir olumsuz olay olmazken Yeniden Refah Partili temsilcilerin Alevi vatandaşlarla birlikte aşure dağıttığı gözlendi. Etkinliğin başlangıcında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunurken hep birazdan İstiklal Marşı okundu ardından yapılan duaların ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şube Başkanı Muzaffer Başboğa birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak yaptığı konuşmada tarihsel bilgiler vererek şunları söyledi:

Kerbela Savaşı tarihin en kanlı ve trajedik olayıdır. İçimizi acıtan, vicdanları yaralayan, insanları kedere boğan Kerbela Faciası bugün ki Irak sınırları içinde olmuştur. Yezid'in ordusu sayıları binleri bulan kandırılmış çöl bedevilerin yanı sıra Hz. İmam Hüseyin'e ihanet eden kufelilerden oluşuyordu.

Babası Muaviye'nin izinden giden Yezit yaşamak istediği saltanatı güven altına almak için Hz. İmam Hüseyin ve yoldaşlarını yok etmek istemişti. Bu yüzden onu Kerbela Çöllerine çekerek emeline ulaşmak için elinden geleni yaptı. Hz. İmam Hüseyin ve arkadaşlarını aç bıraktılar, susuz bıraktılar.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Muharrem Ayının 10. gününde de oklarla, mızraklarla, kılıçlarla saldırarak Hz. İmam Hüseyin ve arkadaşlarını öldürdüler. Kerbela olayından sonra İslam dünyasında büyük bir kırılma yaşanmıştır. Aşure, tatlı ya da yemek değildir. Aşure şükür lokmasıdır. Hz İmam Hüseyin'in Kerbela çöllerinde Yezid'in elinden sağ kurtuluşunu kutlamak için elde avuçta ne varsa yapılan bir şükür lokmasıdır.”

Muhabir: Onur Dedeoğlu