Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak' davasına katılma talebi: "Ceza verecekseniz yüzüme okuyun" Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak' davasına katılma talebi: "Ceza verecekseniz yüzüme okuyun"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Fatih köprüsünün yükünü hafifletmek için çift şeritli tüp tünel inşa edilmesi için harekete geçti.

ABB Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, köprüdeki trafik yoğunluğunu hafifletmek, trafikte geçen süreyi kısaltmak ve yakıt giderlerini azaltmak amacıyla hazırlanan proje ihalesi için çalışmalar başladı.

Keçiören ile şehir merkezi arasındaki bağlantı noktası olan Fatih Köprüsü'nde gerçekleştirilecek bu proje ile bölgedeki trafik sıkışıklığının büyük ölçüde giderilmesi hedefleniyor.

A A 20241004 35815901 35815893 B A S K E N T T R A F I G I N I N D U G U M N O K T A S I N A T U P T U N E L P R O J E S I

YENİ ALTERNATİF GÜZERGAH: TÜP TÜNEL PROJESİ

Keçiören ve Altındağ ilçeleri sınırlarında yer alan Kazımkarabekir ve Atatürk caddelerini birbirine bağlayacak olan proje, Fatih Caddesi’ne paralel olarak iki şeritli çift tüp tünelin inşa edilmesini içeriyor. Bu projeyle birlikte, şehir içi trafik ağının daha verimli hale gelmesi ve alternatif bir güzergah oluşturulması planlanıyor. Proje adı ise "Keçiören Fatih Köprüsü Alternatif Karayolu Tüneli Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmet Alım İşi" olarak duyuruldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı