Yaşam

Kendisine mobbing uygulandığını iddia eden okul kantincisinden sıra dışı tepki

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki bir okulda kantin işletmeciliği yapan Recep Akpınar, okul yönetiminin kendisine mobbing uyguladığını iddia etti. Akpınar, raflarındaki tüm ürünleri boşaltarak dikkat çekici bir tepki verdi ve "Benden istedikleri kantin bu" diyerek durumdan şikayetçi oldu.

Abone Ol

Karasu’da bir okul kantinini işleten Recep Akpınar, okul yönetiminin kendisine yönelik baskı ve mobbing uyguladığını ileri sürdü. İddiasına göre, okul idaresi satılan ürünlere kısıtlamalar getirerek kantin işletmecisini zor durumda bırakmaya çalıştı. "Her ürünümü yasakladılar" diyen Akpınar, raflarını tamamen boşalttı ve “İstedikleri kantin bu, bomboş” şeklinde duruma tepki gösterdi.

"Kantinimi İhaleye Çıkarmak İstediler"

Akpınar, okul yönetiminin ve okul aile birliğinin, hukuki hakkı olduğu halde kantini yeniden ihaleye çıkarmak istediğini belirtti. Bu duruma karşı yasal hakkını kullandığını ve direnç gösterdiğini dile getiren kantinci, süreci müfettiş talebiyle incelettirdiğini söyledi. Konu hakkında konuşan Akpınar, “Müfettişler incelemelerde bulundu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise rapor sonuçlanana kadar kantinin işletilmeye devam edilmesi gerektiğini okul yönetimine bildirdi” dedi.

"Okul İdaresi Öğrencileri Örgütlüyor"

Kantin işletmecisi Recep Akpınar, kantin kiralarının ve diğer maliyetlerin sürekli arttığını, buna karşın okul yönetiminin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi. Daha da ileriye giderek, okul idaresinin öğrencileri örgütlediğini ve kantinle ilgili şikayetlerde bulunmaları için telkinlerde bulunduğunu iddia etti. Akpınar, “Öğrencilere kantini CİMER’e şikayet etmeleri için konferans salonunda toplantılar düzenleniyor” diye konuştu.

"Mahremiyetime Müdahale Ediliyor"

Mobbing iddialarını daha da derinleştiren Akpınar, okul yönetiminin kasasını izlemek için güvenlik kameraları yerleştirdiğini ve bu durumun yasalara aykırı olduğunu belirtti. Defalarca sözlü uyarılarda bulunduğunu ancak hiçbir geri adım atılmadığını söyleyen Akpınar, "Bu durum hem kişisel haklarıma hem de mahremiyetime aykırıdır" dedi.

"Ürünleri Raflardan Kaldırdım"

Son olarak okul yönetiminin, kantinde satılan tüm ürünlere yasak getirdiğini ifade eden Akpınar, buna tepki olarak raflarını tamamen boşaltarak ilginç bir protesto yöntemi seçti. “Mücadelemi sürdüreceğim, bu durumu yargıya taşıyacağım” diyen Akpınar, müfettiş raporu sonucunda ne çıkarsa çıksın konuyu mahkemeye götürmeye kararlı olduğunu belirtti.