Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davası kapsamında adı geçen isimler arasında yer alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve yardımcısı Şevket Demircan, son günlerin önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Ayrıca bu süreçte görevden alınan komiser Ufuk Gültekin de davanın seyrini etkileyen isimler arasında yer alıyor.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Görevden Alınma ve Gözaltı Süreci

Murat Çelik, Kerem Öner, Şevket Demircan ve Ufuk Gültekin gibi isimler, gizli tanık Serdar Sertçelik'in açıklamaları sonucu başlatılan soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldılar. Bu süreçte dört polis ve bir komiser ile üç sivil kişi ise şu anda gözaltı sürecinde bulunmaktadır.

Savcılık Sorgusu ve Serbest Bırakılma

Kerem Gökay Öner, Alican Uludağ'ın haberine göre, savcılık sorgusunda verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Ancak Murat Çelik, Şevket Demircan ve Ufuk Gültekin ile bugün alınan bir komiser ile üç kişinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Kerem Gökay Öner, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak adı geçen dava sürecinde önemli bir konumda bulunmaktadır. Davanın ilerleyen sürecinde kendisi ve diğer isimlerin durumları kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni