“Muhabbet Türküleri” Konseri ile Gönüller Bir Olacak “Muhabbet Türküleri” Konseri ile Gönüller Bir Olacak

Suriye sınırına yakın bu şehirde evleri yıkılan vatandaşlar, devletin desteğiyle yeniden güvenli bir yaşam alanına kavuştu. Toplamda 645 konutun tamamlandığı projede, 132 konut hak sahiplerine teslim edilerek yeni sahiplerini buldu.

"Yıkılan Evim TOKİ’nin Evinin Bir Odası Kadardı"

Depremde evini kaybeden Perihan Özuçlu, TOKİ’nin yaptığı yeni evlerin büyüklüğünü ve sağlamlığını övdü. 6 Şubat depremlerinde yıkılan 2+1 evinin, yeni evin sadece bir odası kadar olduğunu ifade eden Özuçlu, "O gece soğuk ve yağışlı bir havada canımızı kurtarmak için kendimizi dışarı attık. Devletimiz, 1 yıl 3 ay gibi kısa bir sürede hayal ettiğimden çok daha büyük ve güzel bir evi bana teslim etti," dedi.

"Devletimize Minnettarız, Yeni Evimde Mutluyum"

Perihan Özuçlu, sadece Kilis'in değil, 11 farklı ilin de büyük yıkım yaşadığını belirterek, devletin tüm depremzedelere yardım elini uzattığını söyledi. "Deprem gecesi evimizin yarısı çöktü. Daha sonra oğlumla birlikte bir süre aynı yerde kaldık. Devletimiz bana 3+1 ev verince çok şaşırdım, hatta şaka yaptıklarını sandım. Şimdi hayalimdeki evde oturuyorum. Allah böyle acı günleri kimseye yaşatmasın, devletimizden de Allah razı olsun," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA