Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yoğunlaşan 8 ilin valilerini değiştirme kararnamesini imzaladı. Bu kararname, Türkiye’nin valilerinin atanması ve görev yerlerinin değiştirilmesi için gereken resmi belgelere bir yenisini ekliyor. Kararnamenin bu gece Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Valilik kararnamesi, İçişleri Bakanlığı'nın önerisi, Bakanlar Kurulu'nun kararı ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile yürürlüğe giriyor. Valiler, il genel idaresinin başı olarak, hükümet kararlarının yanı sıra tüzük ve kanunların il düzeyinde uygulanmasını sağlıyor ve bu süreci denetliyor. Bu bağlamda, valilerin etkili bir yönetim için büyük önemi bulunuyor.

Valilik görev süreleri genellikle 5 yıl olarak belirlenmiş olsa da, Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre dolmadan görevden alınmaları veya yer değiştirmeleri mümkündür. Bu durum, hükümetin ihtiyaçlarına göre hızlı bir şekilde müdahale edebilmesini sağlıyor.

KIRŞEHİR VALİSİ DEĞİŞTİ 

Edinilen bilgilere göre Kırşehir’in Valisi değişti. Yeni Vali Ali İkram Tuna oldu. Peki Ali İkram Tuna kimdir?

ALİ İKRAM TUNA KİMDİR?

Büyükçekmece kaymakamı olarak görev yapan Ali İkram Tuna Kırşehir’in Valisi olarak seçildi.

Ali İkram TUNA 1977 yılında Siirt' de doğdu. İlköğrenimini Siirt Kurtalan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, Orta öğrenimini ise İstanbul Üsküdar İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2002 yılında Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler  bölümünden mezun oldu. 

Muhabir: Haber Bülteni