Kırşehir'de petshop işletmeciliği yapan Yunus Emre Koçak, işine karışılmasından rahatsız olup, dükkanının önüne astığı yazı ile dikkat çekti. Yazısında, vatandaşların hayvanların durumuyla ilgili eleştirilerine tepki gösteren Koçak, "Hayvanlar niye güneşte, gölgede, sıcakta, soğukta, sulu, susuz, yemli, yemsiz’ demeyin. Her şeyin farkındayız, merak etmeyin. Sonuçta bu bizim işimiz, siz kendi işinize bakın. Güneşe koysak ’niye güneşte’, gölgeye koysak ’neden gölgede’ diyorsunuz. Bu işi sizden öğrenecek değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı, Koçak'ın bireysel tepkisini göstermek amacıyla asıldı ve kısa sürede çevrede yankı buldu. Koçak, yaptığı açıklamada, yazının ardından birçok olumlu geri dönüş aldığını belirtti. Önceden olumsuz tepkiler veren ve işi bilmeden eleştiride bulunan insanların gelip özür dilemesi, Koçak'ın tepkisinin doğru anlaşıldığını gösterdi.

Koçak, bu sürecin sonunda yazıyı kaldırdı ve insanların artık işine karışmadığını, herkesin kendi işine baktığını belirtti. "Ben Ahi esnafı olarak bireysel tepki gösterdim ve olumlu sonuçlar aldım. Şimdi herkes kendi işine bakıyor. Hayvan beslemeyi bilen ve bilmeyen insanlar tepkim sonrası işimize karışmamış oluyor. İnsanlar biliyorlar burada amacımız hayvan satışı yapmak değil, bireysel olarak birçok insanın hayvan korkusunu yendim. Tepkim sonrasında yaşadığım her şey olumlu oldu" diye konuştu.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

Koçak, petshop işletmeciliğinde hayvanların refahını gözettiğini ve bu konuda bilinçli davrandığını vurguladı

Kaynak: İHA