Yaşam

Kişilik özellikleriniz kan grubunuzda gizli! İşte o kan grubuna sahip olanların öne çıkan özellikleri

Japonya'da oldukça popüler olan "Ketsueki-gata" adı verilen bir teoriye göre, kan grubunuz yalnızca fiziksel sağlığınızı değil, kişiliğinizi, davranışlarınızı ve gizli yeteneklerinizi de etkileyebilir. Peki sizin kan grubunuz nedir? AB, B, A veya O? Bu teoriye göre kan grubunuz, mizacınıza dair önemli ipuçları verebilir.

Abone Ol

1930 yılında Japon profesör Tokeji Furukawa, kan grubu ile kişilik arasındaki ilişkinin insan mizacını anlamada önemli ipuçları sunduğunu öne sürdü. Furukawa'nın Journal of Social Psychology dergisinde yayımlanan "Bir Mizacın ve Kan Gruplarının İncelenmesi" başlıklı çalışmasında, AB, B, A ve O kan gruplarının her birinin farklı kişilik özellikleri üzerinde belirleyici olabileceği iddia edildi.


KAN GRUBUNUZUN KİŞİLİĞİNİZE ETKİLERİ NELERDİR?

AB KAN GRUBU

Eğer kan grubunuz AB ise, diplomatik, karizmatik ve uyumlu bir yapıya sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda analitik ve mantıklı düşünen, sosyal çevrelerinde popüler olan bireylersiniz. Zorluklarla başa çıkarken empati kurmayı bilirsiniz, ancak aşırı stres altındayken sinirlenebilir ve olumsuz tepkiler verebilirsiniz. İkili bir kişilik yapısına sahip olmanız da mümkündür; hem dışa dönük hem de içe dönük bir yapınız olabilir.

Olumlu özellikleriniz: sakin, empatik, mantıklı, kontrollü.
Olumsuz özellikleriniz: unutkan, sabırsız, sorumsuz, kararsız.

B KAN GRUBU

B kan grubuna sahip kişiler, genellikle güçlü fikirleri olan, iyimser ve yaratıcı bireylerdir. Hedeflerine odaklanır ve karar alırken hızlı hareket ederler. Ancak, başkalarından emir almaktan hoşlanmazlar ve sınırlarını net bir şekilde çizerler. Çoklu görevlerde zorlanabilirler, ancak tek bir şeye odaklandıklarında başarılı olurlar.

Olumlu özellikleriniz: esnek, tutkulu, maceraperest, yaratıcı.
Olumsuz özellikleriniz: bencil, inatçı, sorumsuz.

A KAN GRUBU

A kan grubuna sahipseniz, işbirlikçi, duygusal ve barışsever bir kişiliğe sahipsiniz. Çatışmalardan kaçınır, her durumda düzeni ve uyumu sağlamak için çaba gösterirsiniz. Planlı ve düzenli olmayı sever, çevrenizi düzenli tutma konusunda hassasiyet gösterirsiniz. Ancak, bu titizlik zaman zaman aşırı strese neden olabilir.

Olumlu özellikleriniz: nazik, güvenilir, sorumlu, mükemmeliyetçi.
Olumsuz özellikleriniz: gergin, inatçı, takıntılı.

O KAN GRUBU

O kan grubuna sahip olanlar, girişken, cesur ve lider ruhlu kişilerdir. Hırslı ve özgüvenli bir yapıya sahip olan bu kişiler, trend belirleyici olarak öne çıkarlar. Genel olarak yumuşak başlı ve bağışlayıcı olsalar da, zorlandıklarında sert tepkiler verebilirler.

 

Olumlu özellikleriniz: doğal lider, dayanıklı, atletik, hırslı.
Olumsuz özellikleriniz: kibirli, duyarsız, pervasız.