Asayiş

Kızıyla paylaştığı fotoğraf tepki toplamıştı... Gökhan Çıra'ya soruşturma şoku!

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın sosyal medyada kızıyla paylaştığı bir fotoğraf, hukuki süreci başlattı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu paylaşım üzerine soruşturma başlatarak Çıra’nın evden uzaklaştırılması talebinde bulundu.

Abone Ol

Çıra'nın, 2 yaşındaki kızı S.S.Ç. ile yaptığı sosyal medya paylaşımı üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile Bürosu harekete geçti. Paylaşımın, çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği gerekçesiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğun geçici olarak devlet korumasına alınmasını talep etti.

Evden Uzaklaştırılması Kararı Alındı

Başsavcılık, Gökhan Çıra’nın "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan ifadesinin alınmasını ve mağdur çocuğun bakımının mevcut bakım sağlayıcıları tarafından devam ettirilmesini talep etti. Ayrıca, Çocuk Mahkemesi’nden çocuğun gelişimine uygun danışmanlık tedbiri alınması da istendi. Bunun yanı sıra, 6284 Sayılı Kanun kapsamında Çıra'nın yaşadığı adresten bir süreliğine uzaklaştırılması talebi gündeme geldi.

Yeni Rapor Talep Edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın daha önce çocuk hakkında yaptığı incelemeler de soruşturma dosyasına dahil edilerek, yeni ve kapsamlı bir rapor hazırlanması talep edildi.