Başkent Ankara son günlerde tarihinin en sıcak günlerini yaşarken, sıcak havalardan etkilenmemek için gerek şahsi araçlarda gerekse kamu araçlarında bulunan klimadan insanlar faydalanmaya çalışıyor.

Ankara toplu yolcu taşımasında kullanılan bazı özel halk otobüslerinde araçların üst kısımlarındaki klima sisteminden akan su damlaları vatandaşı rahatsız ediyor. Öyle ki damlaların üzerine düştüğü cam kıyısında ki koltuklara vatandaşlar oturmuyor ve koltuklar boş kalıyor. Son olarak Keçiören-Çankaya istikametinde 145 no'lu Atapark - Park Manzara Evleri durakları arasında çalışan otobüste vatandaşlar akan klima sularından ötürü suların damladığı alanlarda oturmadılar.

PEKİ NEDEN OLUYOR BU SORUN?

Bu sorun hakkında farklı uzman görüş leri olsa da gerçek olan tek şey basit gibi gözüken Bu sorundan ötürü insanlar ulaşım konforundan oluyor bu hususta bazı uzmanlar şu görüşü savunuyor:

Yaz aylarında soğuk gaz borusu ile dış ortamdaki sıcak hava karşılaştığında gaz borusu üzerinde terleme şeklinde su damlacıkları oluşur. Bu durum sanki borudan su akıtıyormuş görüntüsü verebilir. Aslında sıcak soğuk karşılamasından kaynaklanan normal bir durumdur.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Yaşanan sorunla ilgili başka uzman görüşlerinde işte şu sonuç ortaya çıkıyor:

Klima su akıtma problemini gidermek için ilk adım, problemi doğru teşhis etmektir. Eğer problem tıkanmış bir drenaj borusu ise bu boruyu temizlemek genellikle problemi çözer. Eğer problem yoğuşma ise klimanın soğutma ayarlarını kontrol etmek ve drenaj sisteminin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak gerekir.

Muhabir: Onur Dedeoğlu