Asayiş

Kocaeli'de durak tartışması cinayetle sonuçlandı: Yolcu pompalı tüfekle öldürüldü

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, istediği durakta inemeyen Erdal Kara, otobüs şoförüyle yaşadığı tartışmanın ardından otobüs sahibinin oğlunun pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası şüpheli tutuklanırken, Kara'nın cenazesi toprağa verildi.

Abone Ol

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, durak yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. 30 Ağustos Cuma günü Suadiye Mahallesi Karadere Caddesi’nde meydana gelen olayda, 50 yaşındaki Erdal Kara, eşi ile birlikte bindiği özel halk otobüsünde istediği durakta inemeyince, otobüs şoförü Emirhan S. ile tartışmaya başladı. İddialara göre, Kara, otobüsün daha ileride durması üzerine düğmeye basmış, ancak şoförün frenlerin tutmadığını söylemesi üzerine aralarında sözlü tartışma çıkmıştı. Vatandaşların araya girmesiyle olay yatışmış gibi görünse de, tartışmanın otobüs sahibi Nizam K. ve oğlu Bedirhan K’ye anlatılmasıyla olay daha da büyüdü.

Babasının da katılımıyla Kara'nın evine giden Bedirhan K., yanında getirdiği pompalı tüfekle Erdal Kara'ya 4 el ateş etti. Kanlar içinde kalan Kara, hemen hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası gözaltına alınan Bedirhan K., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erdal Kara'nın cenazesi, tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze, Karadere Cami’de kılınan namazın ardından Kestanelik Mezarlığı'nda defnedildi. Yaşanan bu üzücü olay, Kartepe halkı arasında büyük bir şok ve üzüntüye neden oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.