Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’a memleketinde veda! Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’a memleketinde veda!

Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, sosyal medyada yayılan ve büyük yankı uyandıran domuz eti kullanımı iddialarıyla gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılında gerçekleştirdiği incelemelerde, şirketin ürünlerinde domuz eti bulunduğu öne sürülmüştü. Bu gelişmenin ardından, Köfteci Yusuf, resmi bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

AÇIKLAMADA İDDİALAR REDDEDİLDİ

Köfteci Yusuf, yaptığı açıklamada, “Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma sırasında hata yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Şirket, 15 Şubat 2024’te Ankara Çankaya’daki bir şubeden döner örneği alındığını, 29 Şubat’ta ise Etimesgut’taki bir şubeden köfte numunesi alındığını belirtti. Analiz sonuçlarının ise geç bildirildiğini vurguladı.

Açıklamada, analiz sonuçlarının beklenenden geç ulaştığına dikkat çekilerek, “Eğer direkt bildirim yapılmış olsaydı, kamera kayıtlarımız başta olmak üzere tüm süreçlerimiz kontrol edilirdi. Ancak tarafımıza sonuçlar çok geç bildirildiği için izlenebilirliği sağlayamadık” denildi.

TEKNİK HATALAR VE DENETİM SONUÇLARI

Şirket, numune alma işlemleri sırasında birçok teknik hata yapıldığını ve bu hataların analiz sonuçlarını etkilediğini belirtti. Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin ise olumsuz bir sonuç ortaya çıkarmadığını, üretim tesisinin hijyen koşullarının uygun olduğunu ifade etti.

BÜYÜK RİSK ALMAK MÜMKÜN DEĞİL

Köfteci Yusuf, 280 şubesi ve 12.000 çalışanıyla, bahsedilen gibi bir tağşişin mümkün olmadığını, bu büyüklükteki bir firmanın böyle bir riski almasının gerçekçi olmadığını vurguladı. Şirket, analiz sonuçlarının kötü niyetli kişilerin eylemleri nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini öne sürdü.

MÜŞTERİLERE VE ÇALIŞANLARA DESTEK ÇAĞRISI

Açıklamada, şirketin, hukuki süreçlerin devam etmesi nedeniyle daha önce sessiz kaldığı, ancak basına sızdırılan gizli evraklar ve gelen talepler üzerine kamuoyuna bilgi verme gereği duyduğu ifade edildi. Şirket, “Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz” diyerek konunun takipçisi olan herkesten destek beklediklerini belirtti.

Köfteci Yusuf Açıklama

Kaynak: Haber Merkezi