Savunma Sanayii Destekleme Fonu için 100 bin lira ve üzeri limite sahip kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınmasını içeren düzenleme vatandaşları harekete geçirdi. Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da yaptığı açıklamayla kredi kartı limitini 99 bin TL’ye düşürdüğünü duyurdu.

Savunma sanayiine destek olmak amacıyla yılda bir kereye mahsus olmak amacıyla kredi kartı limitlerinden alınacak 750 TL’lik meblağ sosyal medyada tartışmaları beraberinde getirirken  ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’ın paylaşımı dikkat çekti.

Sandal sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, “Genelde haftaya spor yaparak girerim ama bu haftaya kredi kartı limitimi 99 bin TL’ye düşürerek başladım. İyi haftalar” ifadelerini kullandı.

G Z1Y U In Xg Ak X8Xk

Sandal’ın bu paylaşımı bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti. Bazı kullanıcılar ülkemizi terör örgütlerine karşı koruyan sistemlerin geliştirilmesi için bu miktarı seve seve ödeyeceklerini belirterek, Mustafa Sandal’ın konserlerine gitmeyeceklerini belirtti.

BANKALAR MÜŞTERİLERİNE MESAJLA BİLGİ VERDİ

Öte yandan kredi kartı limitlerini düşürmek isteyen vatandaşlar bankalarla iletişime geçerken  bazı bankalar, işlem öncesi bu teklifin henüz yürürlükte olmadığını belirten otomatik uyarı mesajları göndermeye başladı.

“Sunulan kanun teklifi olup henüz yürürlükte değildir”

Bazı bankalar, mobil uygulama üzerinden limit indirimde bulunmak isteyen kullanıcılarına "Kredi kartlarına savunma sanayine ilişkin katkı payı alınması için yapılan düzenleme TBMM sunulan kanun teklifi olup henüz yürürlükte değildir. Bu konuda basında ve sosyal medyada yayınlanan haberlerle ilgili olarak henüz yürürlüğe girmiş bir düzenlemenin bulunmadığını belirtmek isteriz." uyarı mesajını bıraktı.

G Zx R B3 W8 Acbv F H

Beypazarı'nda üniversiteli kız öğrencileri taciz ettiği öne sürülen şüpheli yakalandı Beypazarı'nda üniversiteli kız öğrencileri taciz ettiği öne sürülen şüpheli yakalandı

Kaynak: Haber Merkezi