Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hazırlanan ve daha sonra da Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kamuda tasarruf genelgesine tepkiler sürüyor.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda personel servislerinin kaldırılacak olmasına, servis işletmecileri tepki gösteriyor. Binlerce servis aracının trafikten çekilmesiyle birlikte servis işletmecileri ile çalışanların mağdur olacağını belirten işletmeciler kararın gözden geçirilmesi için bir dizi temaslarda bulunuyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanından gelen servis işletmecileri odası üyeleri Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner’i ziyaret ederek destek istedi.

Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor! Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor!

Birlik Başkanı Mehmet Yiğiner’i makamında ziyaret eden servis işletmecileri arasında Eskişehir, Tekirdağ, Diyarbakır, Şanlıurfa servis işletmecileri odası başkanları yer aldı.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ziyarete ilişkin sosyal medy hesaplarından yaptığı açıklamada “TÖHOB Başkanımız Ercan Soydaş, Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanımız Muhammed Ahmetcan Günay, Tekirdağ Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanımız Aşkın Gündoğdu, Diyarbakır Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanımız Kenan Esin, Şanlıurfa Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanımız Halil Karacabey ve beraberlerindeki Yönetim Kurulu Üyelerimizi ANKESOB’da ağırladık. Servisçi esnafımız ile ilgili hususları istişarede bulunduğumuz Başkanlarımıza ve Yöneticilerimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş