Asayiş

Konya’da tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 12 kişi yaralandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen kazada, tarım işçilerini taşıyan bir minibüs devrildi. Kazada, çoğunluğu aynı aileden olan 12 kişi yaralanırken, minibüsten çıkanlar arasında kümes hayvanları ve koyunlar da bulundu.

Abone Ol

Kaza, Beyşehir’e bağlı Yenidoğan Mahallesi yakınlarında, Konya-Hüyük Karayolu’nun 60. kilometresinde yaşandı. Şanlıurfalı tarım işçilerini taşıyan ve H.T. yönetimindeki 63 NN 953 plakalı minibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayarak devrildi. Yolun kenarına yan yatan minibüste bulunan 12 kişi, kazanın şiddetiyle yaralandı. Yaralılar arasında çocukların da bulunduğu belirtildi.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazanın ardından bölgeye hızla sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahale olay yerinde yapılırken, yaralılar ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Minibüsten Sürpriz Çıktı

Kazayı ilginç kılan bir diğer detay ise minibüsün içindeki yükler oldu. Ekiplerin yaptığı incelemede, minibüsün arka bölümünde ve koltukların altında kümes hayvanları ve koyunlar bulundu. Ayrıca, minibüsün üst bagajındaki eşyalar da kaza sırasında yola savruldu. Tarım işçilerinin Samsun’dan Isparta’ya doğru yolculuk yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Minibüs Yoldan Kaldırıldı

Devrilen minibüs, içerisindeki hayvanlar ve eşyalarla birlikte yoldan çekici yardımıyla kaldırılarak yediemine teslim edildi. Kaza sonrası, yol kenarındaki eşyalar ekipler tarafından toplandı. Kazanın ardından yolun tekrar trafiğe açıldığı bildirildi.