Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, 4. Gençler Baduk Şampiyonası'nın başarıyla düzenlendiğini duyurdu. Geçen yılın "3. Büyükelçi Gençler Baduk Şampiyonası"nın ardından düzenlenen bu yılki turnuva, baduk tutkunlarını heyecanlandırdı. Ön eleme maçları 21 ve 28 Nisan'da gerçekleşirken, 12 yaş altı ve 20 yaş altı kategorilerinde toplam 16 genç baduk oyuncusu 25 Mayıs'ta final turnuvasında karşı karşıya geldi.

Turnuva, açılış töreniyle başladı ve ardından yarışmalarla devam etti. Kazananları onurlandırmak için ödül töreni düzenlendi ve etkinlik, kapanış töreniyle sona erdi. Kapanış töreninde konuşan Büyükelçi Jeong Yeondoo, badukun zihin mücadelesinin en üst seviyesini temsil ettiğini belirterek, gençler arasındaki düşünce gücünü öne çıkaran bu turnuvanın önemine vurgu yaptı. Jeong, "Dünyayı yönlendirecek bilgeliği bulma ve paylaşma platformu olmasını umuyorum" dedi.

12 yaş altı kategorisinde şampiyon olan Alper Sulak, geçen yıl Avrupa Gençler Baduk Şampiyonası'nda birincilik elde etmiş ve Türkiye'nin gelecek vadeden baduk oyuncularından biri olarak dikkat çekmişti. 20 yaş altı kategorisinde ise zafer Eren Denktas'a gitti. Denktas, bir röportajında kardeşi Arın'ın da turnuvada başarılı olduğunu ve gelecekte birlikte oyun oynamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Çankaya Belediyesi ağaç budama çalışması devam ediyor Çankaya Belediyesi ağaç budama çalışması devam ediyor

Büyükelçi Jeong,“4. Gençler Baduk Şampiyonasının, Kore Baduk oyununu tanıtan bir fırsat olacağını düşünüyorum" diyerek, "Bu turnuvaya katılan Türk genç baduk oyuncularının ileride Türkiye badukunu geliştiren liderler olmasını umuyorum" dedi.

Muhabir: Sevda Ecem