Kore Kültür Merkezi, 14 Eylül'de Kore'nin önemli geleneksel bayramlarından biri olan Chuseok dolayısıyla düzenlenen 'Chuseok Geleneksel Kore Kültür Şenliği' ile Türk Hallyu severleri bir araya getirdi. Kore kültürünü yakından tanımak ve deneyimlemek isteyen katılımcılar, festivale büyük ilgi gösterdi.

Kore Lezzetleri ve Geleneksel Oyunlar

Etkinlikte, Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Bibimbap yapımı ve tadımı gerçekleşti. Katılımcılar, büyük bir heyecanla Bibimbap'ın malzemelerini bir araya getirip yemeği ilgiyle tattılar. Bunun yanı sıra, Kimçi Mücveri paylaşımı ve Kore'nin geleneksel kıyafeti Hanbok'u deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, Kore kültürünün derinliklerine yolculuk yaptılar.

Festivalde sadece yiyecekler değil, aynı zamanda Kore'nin eğlenceli oyunları da büyük beğeni topladı. Ddakji (kart çevirme oyunu), tuho (ok atma oyunu), okçuluk ve jegichagi (ayakla oynanan geleneksel bir oyun) gibi çeşitli oyunlar, Türk Hallyu severlerin keyifli anlar yaşamasına vesile oldu.

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

200’den Fazla Katılımcı ve Canlı Atmosfer

Etkinliğe 200’den fazla kişi katıldı ve kalabalık, coşkulu bir atmosferde Kore’nin geleneksel bayram kutlamalarını deneyimledi. Kore hayranları, etkinlik boyunca Kore kültürüne dair birçok soruyu heyecanla sorarak, Kore ile olan bağlarını bir adım daha güçlendirdi.

İki Ülke Arasında Güçlü Dostluk

Kore Kültür Merkezi Müdürü Jeon Seungcheol, etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “

Bugünkü etkinlikle Kore'nin bayram kültürünü tanıttık ve gelecekte de kültür ve sanat yoluyla sağlanan iletişim ve karşılıklı anlayış temelinde iki ülke arasındaki uzun süreli dostluk ve işbirliğinin daha da derinleşmesini umuyoruz”

Muhabir: Sevda Ecem